Skip to main content

Website ontwerper | Grafisch ontwerper | Tekenaar

Ik mag graag veel verschillende dingen doen, vandaar dat ik ooit uit kwam op de naam Studio Sandra Gortemaker. Daar kan je namelijk heel veel activiteiten onder scharen. Af en toe ontwerp ik nog iets wat naar de drukker gaat, dat zou ik in de toekomst wel willen uitbreiden.

Naast het ontwerpen ben ik een echte onderzoeker duik graag een onderwerp in. Ik haal ik veel voldoening uit het informeren en adviseren van mijn klanten over online marketing. Mijn kennis deel ik via online trainingen, sessies, blogs en video’s.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met planten. Ik houd van tuinieren. Elke maand als de tuinen van Mien Ruys open zijn kom ik daar samen met een aantal leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland om planten te tekenen. 

Naast het tekenen probeer ik ook van tijd tot tijd een creatieve workshop te volgen bij Pascale.

Tuinen Mien Ruys – Foto door Time to Shine

Kernwoorden: Samenwerken, Eerlijkheid, Kwaliteit, Authentiek

Mijn visie en missie

Vanuit mijn eigen kracht (ontwerpen, onderzoeken en raad geven) anderen helpen.

Ik heb in in 2020 en in 2022 een Persoonlijke Kracht traject gevolgd.  Hier komt uit naar voren dat ik een persoon ben die graag:

  • samen oplossingen bedenkt
  • creatief denkt
  • mensen enthousiast weet te maken en meeneemt
  • van harmonie houdt
  • onderzoekt, raad heeft en kennis deelt
  • luistert en leiding geeft vanuit het hart

Eind 2022 ben ik begonnen mij te verdiepen in Human Design en mijn chart bevestigd wat ik in de eerdere trajecten al hoorde over mijn persoonlijkheid.

Ik ben een Manifesting Generator, wat inhoud dat ik veel dingen leuk vind en ook het liefst direct aanpak. Ik ben een onderzoeker die alles over een bepaald onderwerp wil weten en daar enthousiast over deelt.

Ik werk graag samen met ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien en dit samen met mij willen oppakken.

Ik ben voornamelijk een website ontwerper, ik houd van de puzzel om alles bij elkaar te brengen in een website. Vanuit wie jij bent en de boodschap die jij wil overbrengen.

Laat online business groeien

Ik ontwerp een website en een nieuwsbrief voor jou. Dit zijn tools die je gebruikt in jouw online marketing strategie. Je bent dus al met marketing zonder dat je het misschien wist. Ik doe dit voor jou, maar nog liever samen met jou, en leer je hoe je er zelf verder mee kan. Hoe je meer bezoekers trekt en meer omzet en klanten krijgt door het juiste gebruik van deze tools.

Daarnaast kan je het hele jaar door meedoen met de Samen-Doe-sessies.  Hierdoor is je website of nieuwsbrief het startpunt van je online avontuur. En gaan we samen in kleine stapjes verder. Zo blijft het makkelijk, praktisch en behapbaar.

Tijdlijn / CV

Ik ben opgeleid als docent tekenen aan de Windesheim.  Met als bijvak: Publiciteit. Na mijn afstuderen heb ik een klein jaar als desktop publisher (lay-out-, opmaak en retoucheerwerkzaamheden) gewerkt. Omdat ik toch meer richting concept en advies wilde gaan heb ik daarna de kunstacademie gedaan en ben ik in 2005 afgestudeerd als grafisch ontwerper. Voor mijn afstuderen heb ik een website ontworpen.

De laatste jaren ben ik weer creatieve workshops gaan volgen. Voor botanisch tekenen trek ik de meeste tijd uit. Het bestuderen en vastleggen van planten is iets wat ik sinds 2017 doe . Meer hierover op deze persoonlijke website >>

Ik ben een website ontwerper die het liefst voor vrouwelijke ondernemers werkt.

Dit betekent niet dat ik uitsluitend voor hun werk, maar vrouwen vragen misschien makkelijker hulp? Ik merk dat deze ondernemers graag willen leren, zelf ontdekken hoe iets werkt en een passie hebben voor hun medemens.

Mijn motivatie

In veel van mijn projecten gaat het lang niet altijd over de website maar ook over wie je bent en wat je voor een ander wilt betekenen. Ik hoor me vaak zeggen dat ik een ambassadeur voor iemand moet kunnen zijn. Een klant is dus nooit maar een klant maar iemand waar ik een band mee opbouw en mee samenwerk. En vanuit dat gegeven kijk ik ook automatisch verder dan het technisch in elkaar zetten van een website.

Ik wil echt er voor zorgen dat jouw dienst en product onder de aandacht komt. Met regelmaat weet ik mensen er van te overtuigen om toch te gaan bloggen, niet omdat dit voor je online vindbaarheid zo goed is (want dat is het wel), maar omdat ik vind dat je wat te delen hebt.

Ik hou er van om te onderzoeken en als ik enthousiast over iets ben dit te delen. Binnen de samenwerking in gesprekken, maar ook via trainingen en sessies.