Skip to main content

07 Website onder de aandacht brengen

Aangepast op: 20 nov, 2023

Niet iedereen staat bovenin de zoekresultaten. Hoe krijg je dan toch mensen naar je website? Welke methoden zijn er om je website meer onder de aandacht te brengen? Hoe word jouw website zichtbaarder?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Niet iedereen komt via een zoekopdracht op jouw de website belanden. Via netwerk gesprekken en het aanhaken op gesprekken op social media. Je zult vooral ook zelf moeten laten weten dat je er bent. Ze komen niet vanzelf naar je website, op je nieuwsbrief of als volger op je social media kanaal. Zorg dat je een duidelijk huisstijl hebt die overal tot in de puntjes is doorgevoerd. Dit is niet je logo en wat kleuren dat gaat veel verder. Lees hier verder over in het blog:

Dit blog valt onder het onderwerp “Online strategie”. Lees er meer over op: https://sandragortemaker.nl/bepaal-je-online-strategie/

Branding – zorg voor herkenbaarheid.

Zodra je een online aanwezig hebt vanuit je bedrijf zorg je dat deze consistent is in taalgebruik, kleurgebruik, vormgeving en boodschap. Je komt iets brengen in de vorm van waardevolle content of inhoudelijk commentaren.

Kies één of geen social media kanaal

Ga na op welk kanaal jouw ideale klant aanwezig is. Welk kanaal gebruiken ze om op zoek te gaan naar gelijkgestemden. Zorg dat je aanwezig bent met een eigen profiel, en een aanwezigheid die klopt met jouw merk, branding en huisstijl. Omschrijf voor je zelf met welk doel je daar bent.

Vind je social media verschrikkelijk, loop je er leeg en krijg je er geen energie van? Begin er dan niet aan, het gaat niet werken. Zorg dat je een profiel hebt wat doorverwijst naar je over mij pagina op je website. En weet dat het ook helemaal niet hoeft. Onderzoek waar je wel energie van krijgt, op welk moment je als vanzelf gaat. Misschien is dat het maken van video’s of netwerken. Misschien wel het verzorgen van een presentatie of workshop. Doe vooral iets wat goed voelt voor jou. Volg gratis de online training: Welke strategie past bij mij?

Op social media kan je aanhaken bij groepen en personen die bij jouw doelgroep horen. De personen die geïnteresseerd zijn volgen jou vanzelf terug. En ja, helaas ook veel mensen die alleen wat komen halen. Wees duidelijk voor wie jij er bent en ook voor wie je er niet bent.
Lees hierover het blog: Over mij pagina, wat zet je er op?

Bouw aan een community

Nee, je hoeft geen platform op te zetten, je kan een kring van mensen op je heen verzamelen of ergens bij aanhaken. Ga op zoek naar gelijkgestemden. Breng en deel waardevolle content en zorg altijd voor een call-to-action om een gesprek op gang te brengen. Zo genereer je zichtbaarheid maar laat je ook je expertise zien. Daarnaast is het een bron van informatie over jouw ideale klant. Informatie die je kan verwerken in je aanbod, in je teksten.

Nieuwsbrief

E-mailmarketing is ideaal om in contact te blijven met jouw ideale klant. Een bezoeker kiest er zelf voor om zich aan te melden. Vind je het lastig om te bepalen wat je dan moet schrijven? Ook hier geld, begin niet aan iets wat je niet gaat volhouden. Ben je wel iemand die het leuk vind om te schrijven? Deel dan de intro’s van je blogs en artikelen. En stuur bij elk nieuw blog een nieuwsbrief. In het kader van SEO is het verstandiger je teksten op je website te zetten en alleen een intro in je nieuwsbrief. Je website wordt namelijk geïndexeerd door Google en jouw ideale klant kan je zo beter vinden. Ook in de nieuwsbrief is het belangrijk dat je een call-to-action hebt. Dat is het meest ideale, maar lukt dat qua tijd niet, stel dan een automation in op basis van een RSS feed.

Elke keer als je in de inbox verschijnt ben je weer even top-of-mind en daar kan net weer een opdracht uit rollen. Om deze reden is het ook verstandig om van te voren duidelijk een doel op te zetten voor de nieuwsbrief en ook bij het inschrijvingsformulier te melden wat men kan verwachten.

Alternatieven zijn pushmeldingen aanzetten op je website (via een plugin), Tiny Letters of updates plaatsen op social media.

Lees ook:


Behoefte om dit samen op te pakken?

Met regelmaat organiseer ik samen-doe-sessies maar een 1-op-1 sessie is ook mogelijk. Neem contact met me om uit te vinden hoe ik jou kan helpen.

studio@sandragortemaker.nl | 06 531 90 681

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf een online marketingplan

online marketing studio sandra gortemaker

Doe je mee met de online training vol praktische oefeningen en de aansluitende samen doe sessie?

1-op-1 kan ook.


Lees meer blogs over online strategie


Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Er is nog niet eerder gestemd. Wees de eerste die dit bericht waardeert.