Skip to main content

Website laten maken

Laat een professionele en betaalbare website op maat maken

  • Premium WordPress template, altijd de nieuwste versie

  • Zelf eenvoudig bij te houden, jij houd controle en regie

  • Onderhoudscontract, geen gedoe met updates

  • Uitbreiden website is eenvoudig, houd de kosten laag

  • Gravity Forms formulieren, automatiseren = tijdbesparen

  • Zelf eenvoudig zoektermen kunnen verwerken

Betaalbare website op maat

Wil jij een professionele website laten maken? Ik werk met WordPress en een vast thema. Hierdoor werk ik snel en blijven de kosten laag.

Je kan meekijken (of helpen) tijdens de bouw en we hebben nauw contact. Dat kan via Zoom of op kantoor in Zwolle.

Er is ondersteuning met Nederlandstalige instructievideo’s.

Onderhoud en updates kan je in overleg uitbesteden. In alle gevallen blijft de website onder jouw eigen beheer.

Een basis website starten bij €1200,-  extra uitbreidingen zoals een webshop, salesfunnel of leeromgeving zijn in fasen bij te kopen middels pakketten. 

Breid je website uit met plugins

Maak van je WordPress website een online leeromgeving en/of een webshop. Koppel formulieren aan je call-to-action en converteer je bezoeker naar een klant.

Mariska heeft haar website door mij laten maken:

“Sandra heeft voor mij een prachtige website ontwikkeld. Ze heeft goed samengewerkt met mij en de grafisch ontwerper. Gezien de aard van mijn werkzaamheden moest de website professionaliteit en persoonlijkheid uitstralen. Dit is meer dan gelukt en echt trots op het eindresultaat. Ik kan haar dan ook zeker aanbevelen!”

Ontwerp Madame Giraffe – online ontwerp en bouw Studio Sandra Gortemaker

Ik werk ook samen met jouw grafisch ontwerper

Ik ben zelf opgeleid als grafisch ontwerper en spreek dezelfde taal.  Ik werk veelvuldig met andere ontwerpers. Bouwt jouw ontwerper geen websites? Breng ons in contact en ik pak de techniek op. En ik blijf verbonden als achtervang voor de eindgebruiker. 

Maakt de ontwerper van jouw huisstijl geen websites? Laat hem/haar dan contact met mij opnemen voor de mogelijkheden.

Het beste van twee werelden.

Stappenplan laten maken website

Een website laten maken doe je niet zomaar. Er gaat veel werk en budget naar toe. Daarom maak ik graag eerst kennis met je. Dat kan op kantoor in Zwolle of via Zoom.

Hieronder lees je de stappen die vaak genomen worden. Heb je al een vormgever, dan start je bij stap 3 of 4.

Bij Stap 5 leg ik je uit wat de extra opties zijn. Optioneel, maar ik raad je aan er alles uit te halen en je website strategisch in te zetten.

Stap 1 – bepaal voor je start: Wie ben ik, en voor wie wil ik er zijn

Het hebben van een website, nieuwsbrief, social media account is een onderdeel van je online strategie. Maar hoe bepaal je nu zo’n strategie en hoe gebruik je deze? Heb je dit niet paraat dan is dit is onze eerste stap.

  1. Doelen stellen
  2. Voor wie doe ik het?
  3. Unique selling points (USP’s)
  4. Waar bevind zich jouw doelgroep
  5. Doel en online strategie te bepalen.

Meer hierover lezen kan op:

Je online strategie bepalen

Strategiesessie

Alleen of met je team

In een sessie van drie uur gaan we jouw strategie bepalen.

Ik maak er een verslag van zodat je een mooi naslagwerk hebt die je bij je online marketing kan gebruiken. Je gaat naar huis met nieuwe ideeën en handvaten om zelf je wekelijkse online marketing acties te bepalen. Je krijgt een papieren weekplanner cadeau.

Stap 2 – Huisstijl ontwerp / Look & Feel

Vertrouwen wekken, herkenbaarheid

Een goed verzorgde huisstijl en een goede consitente uitvoering naar website, nieuwsbrief en social media zorgt voor vertrouwen in jouw en en je merk.

Grafisch Ontwerp

Laat je huisstijl bij voorkeur door een grafisch ontwerper of vormgever ontwerpen en ga niet zelf aan de slag. Ik kan je voorstellen aan een aantal collega’s mocht je nog iemand zoeken.

Uitwerking naar website en nieuwsbrief

In overleg met de ontwerper kan ik het vanuit het huisstijl handboek de vormgeving doortrekken naar de online uitingen. Ik ben zelf opgeleid als grafisch ontwerper waardoor het makkelijk communiceren is.

Voor het ontwerpen van een huisstijl en/of logo kan ik je doorverwijzen naar een van mijn collega grafisch ontwerpers.

Stap 3 – Website content en functioneel website ontwerp

Samen een structuur bedenken voor je website helpt je om een plan te maken voor je teksten en foto’s.
Voor teksten en fotografie kan ik je doorverwijzen naar een van mijn samenwerkingspartners.

Teksten

Ga bij het schrijven van je teksten uit dat elke pagina op je website een doel moet hebben. Dat bied een kader en maakt het voor je zelf makkelijker om de teksten te schrijven of te laten schrijven. Besteed je het schrijven uit dan is het goed om eerst de website structuur te bepalen.

Fotografie

Voor de website kan je het beste werken met je eigen foto’s omdat deze uniek zijn en het beste aansluiten bij jouw huisstijl. We kunnen samen een briefing schrijven voor je fotograaf of we bepalen samen welke stockfoto’s we gaan gebruiken.

Website structuur

De website structuur is voor mij een handvat op de layouts van de pagina’s te bepalen en te kunnen starten met het ontwerp. Dit onderdeel kunnen wij samen doen of doe je samen met je grafisch ontwerper. Mits deze ook een voorzet voor het ontwerp wil doen.

Stap 4 – Ontwerp website start

Vanaf het moment dat de website structuur duidelijk is kan van start.

Bij voorkeur werk ik direct online in jouw WordPress omgeving. Deze zetten in onderhoudsmodus zodat alleen ingelogde personen kunnen meekijken.

In de omgeving is er ruimte om uit te proberen en mag er iets fout gaan. Je krijgt de tijd om bekend te worden met het systeem. Zodra het ontwerp akkoord is en de content geplaatst gaan we over naar live gang.

Uitleg Yootheme pagebuilder en Gutenberg editor

Zodra de teksten (en de foto’s) er zijn zal ik je uitleggen hoe WordPress werkt, alsmede de pagebuilder voor de pagina’s en de nieuwe Gutenberg editor voor het bloggen. Je kan vanaf dit moment zelf je teksten gaan plaatsen en aanpassen. ook leg ik je uit hoe je zelf foto’s en headers kan plaatsen en hoe je ze kan aanpassen.

Technische Instellingen

Ik stel WordPress helemaal voor je in en zorg dat o.a. logo, favicon, touch-icons en blog instellingen goed worden ingesteld. Als er extra functionaliteiten nodig zijn zoals een formulier, deelknoppen, koppeling met Google Search Console en Mailchimp.

SEO en vindbaarheid

Indien gewenst kan ik je adviseren over zoekmachine optimalisatie en uitleggen wat je kan doen om beter vindbaar te worden

Huisstijl

Vanuit de huisstijl bepaal ik een vormgeving voor de pagina’s en de onderdelen (header, zijkolom, teaders, call-to-action etc) daarbinnen. Het kleurenschema, huisstijl-elementen en fonts worden in deze stap ook doorgevoerd.

Stap 5 – Zichtbaarheid van je site

Naast het bouwen van je website gaan we gaan nadenken over jouw zichtbaarheid. Je kan gaan werken met:

  • e-Mailmarketing
  • SEO en bloggen
  • Sociale media strategie
  • Offline netwerken
  • Ambassadeurs

Stap 6 – Live gang website

Het blijft altijd spannend en je hebt er lang naar toe gewerkt maar nu is het zover! We gaan de puntjes op de i zetten en de website live zetten.

Social media afbeeldingen

Vergeet niet dat belangrijk is om je huisstijl op alle kanalen door te voeren. Ik kan (of help je daarbij) de verschillende headers maken, die je vervolgens kan plaatsen op Twitter, Facebook en LinkedIn. 

Blijf updaten

Vergeet niet je website up-to-date te houden.

Stap 7 – Keep up to good work

Wil jij via je website klanten verkrijgen dan zit er niks anders op om met marketing aan de slag te gaan. Kies een strategie uit stap 6 en stick to it. Wees consistent en plaats alles vanuit je (Personal) Brand.

Bedenk goed dat je er ook lol in moet hebben, je moet er enthousiast door worden. Loop je hier nu totaal leeg op dat is het zaak om bepaalde acties en werk uit te besteden.

Heb je wel de ideeën maar lukt de uitvoer niet? Boek een samen-doe-sessie of een 1-op-1. Ik heb zoveel kennis die ik met je kan delen!

Stap 8 – Data gedreven marketing

Meten is weten

Wil je keuzes maken voor je website en marketing? Dan doe je dat bij voorkeur op basis van data.

  • Installeer Yoast SEO
  • Koppel Google Search Console
  • Koppel GA4 of een ander meetinstrument
  • Doe aan follow up, gebruik e-mailmarketing
  • Gebruik formulieren
  • Stel conversie doelen in GA4

Check minimaal elk kwartaal hoe je er voor staat

  • Welke pagina’s en diensten doen het goed
  • Wat blijft achter, waarom verkoopt iets niet
  • Wat is de demografie van mijn bezoekers, is dit mijn doelgroep?

Wat is het verschil tussen een grafisch ontwerper en een vormgever?

Van oorsprong kwam een ontwerper een hbo opleiding en een vormgever van een mbo opleiding. Er is een grote verscheidenheid aan opleidingen en de focus per opleiding is verschillend. Daarnaast is van persoon tot persoon verschil in talent en interesse.

Dit maakt het doen van een goede vergelijking heel lastig. Ben je op zoek naar een grafisch ontwerper? Vraag in je netwerk rond, bekijk de portfolio’s of kijk kijk op de pagina: Betrouwbare samenwerkingspartner

Wat zegt wikipedia

Op wikipedia vond ik ooit deze uitleg: “Een grafisch ontwerper houdt zich met het gehele proces bezig, niet alleen met de vormgeving van een ‘object’. Bij de opleiding van een grafisch ontwerper wordt dus ook de marketing, planning en alle andere onderdelen meegenomen. Grafisch vormgever kan een onderdeel zijn van het werk van een grafisch ontwerper. Echter is het een ‘beperktere’ taak.

Bij het vormgeven, richt je je op het ‘product’ en zijn uitvoering, dus alle administratie eromheen (planning etc) is daarbij niet van belang.” Een ontwerper is meer schetsmatig bezig en met ideeën. De vormgever gaat het idee/schets verder bewerken, zodat het technisch in productie kan worden genomen. In teamverband op een ontwerp of reclame bureau zie je vaak senior en junior ontwerpers. Waarbij de seniors meer de grote lijnen uitzetten en de juniors de uitvoerende taken (dtp) doen.

Het werken als een graficus heeft van oorsprong betrekking op het ontwerp van grafiek, zoals kopergravures, litho’s en houtsnedes. Wordt ook wel grafisch ontwerp genoemd, of korter: ontwerp en vormgeving. Het verschil tussen die laatste twee is in de praktijk niet aanwezig. De één laat zich graag ontwerper noemen, de ander geeft de voorkeur aan vormgever. Beiden doen ze hetzelfde.

Een grafisch ontwerper verzorgt de grafische vormgeving van drukwerk zoals brochures, affiches, verpakkingen en boekomslagen, digitale producten zoals websites, en ontwerpen voor gebruik in verschillende media, zoals een beeldmerk of huisstijl. Als een grafisch ontwerper het ontwerp van een ander uitvoert, wordt hij of zij ook wel grafisch vormgever genoemd, maar de beroepen zijn hetzelfde.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Grafische_vormgeving (2018, inmiddels is de tekst aangepast)

Flyer IVN 2023

Poster voor relaties

Stoepbord poster

Visitekaartjes Peter van der Lingen

Respo International

marketing planner – te koop

Perskit Honk

kerstkaart klanten

tuinbord

Ontworpen drukwerk, momenteel maak ik alleen nog een enkele keer drukwerk klaar als uitzondering. Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk online

Wat is de basis voor een goed ontwerp

Een ontwerper kan niet zonder jouw input

Vaak heb je een paar jaar nodig om duidelijk te krijgen wat je het leukste vind om te doen. Voor wie je wil werken en een eigen stijl te ontwikkelen. Dat maakt het soms lastig om een designer goed te briefen. Je hebt dan een uitgebreid traject nodig om dat samen uit te zoeken. Je hebt vulling nodig voor het merk, een verhaal. Wat wordt de boodschap die je gaat vertellen op je website, op de socials. Aan je klanten. Vaak ben je jouw eigen klant, wat inhoud dat bij het uitschrijven van een ideale klant je zult merken dat het ook op jou van toepassing is.

Marketing

In mijn opleiding tot grafisch ontwerper heb ik een vak als marketing gemist. Dat heb ik gaandeweg bijgeleerd. Helaas is een goed verhaal en het opzetten van een merk met bijbehorende uitingen niet voldoende om je product of dienst te verkopen. Wel een steengoede basis. Ik zou dus zeker partneren met een marketeer of webdesigner die ontwerp en marketing skills heeft. Deze kan je helpen met een marketing acties, een content kalender of ideeën om wat te posten. Uiteindelijk zal de input uit jezelf moeten komen.

Ik schrijf trouwens veel over deze onderwerpen, dus lees je vooral in>>

Welke webdesigner kies ik?

Het beroep van webdesigner is vrij in te vullen en hierdoor zijn er veel verschillen. Op Wikipedia worden de volgende compententies genoemd die ik ook onderschrijf:

  • Grafische, technische en internetkennis
  • Kunstzinnigheid en creativiteit
  • Inlevingsvermogen (doelgroep en gebruik van een website)
  • Communicatieve vaardigheden (wat zijn de wensen van de klant)
  • Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen

Iedere webdesigner heeft zijn eigen focus. Vaak word SEO er wel bij aangeboden maar het is een vak apart. Een online marketeer heeft er echt haar vak van gemaakt. In beginsel kan je zelf al veel oppakken. Lees er over op mijn speciale pagina over SEO.

En je hebt een grote groep webdesigners die van oorsprong zijn opgeleid als grafische ontwerper en zichzelf hebben leren programmeren (of dit inkopen). En daarnaast kennis hebben van marketing (of dit inkopen). Bij deze laatste groep hoor ik. Ik ben begonnen met websites in Flash, toen Dreamweaver, later in Content Management Systemen, MMBase, Typo3, Joomla. En nu sinds 2012 met WordPress

Ook hier zou ik kijken naar de portfolio’s de reviews en een gesprek aangaan.