Skip to main content
Aangepast op: 19 jan, 2024

Eventin plugin om tickets te verkopen via je website

Lees mee over het onderwerp:

Met de Eventin plugin voor WordPress kan je een complete event website bouwen. Of een agenda opzetten inbouwen met agendapunten

Verkoop je eigen tickets

Deze plugin van ThemeWinters is de eerste die de agendafunctie en betaaloptie op een mooie manier combineert. Ideaal voor als je events organiseert. Om tickets te kunnen verkopen heb je wel WooCommerce nodig. Wil je meer weten over WooCommerce dan lees in dit blog verder.

Deze plugin gebruik alleen het checkout gedeelte van WooCommerce, dus je hoeft niet een hele shop op te tuigen. Dat scheelt dan weer wat tijd. En als je niks goeft te verzenden heb je ook niet het gedoe van verzendkosten en dergelijke.

Maar als je hem eenmaal hebt, is het natuurlijk een kleine stap om uit te breiden naar een echte webshop. Check wel even of je thema geschikt is voor WooCommerce. Daar bedoel ik mee dat hij de gegenereerde shop pagina’s (shop, winkelmand en checkout) ook mooi kan weergeven. Vaak staat dit wel bij de informatie van het template.

Websites waar ik Eventin in heb gebouwd:

Eventin plugin in de praktijk

In de volgende twee video’s leg ik uit hoe ik de Eventin plugin heb gebruikt en hoe deze samenwerkt met WooCommerce. Heb je geen idee wat plugins zijn, dan kan je op deze overzichtspagina, meer lezen over welke plugins ik zelf gebruik en wat je er mee kan.

Let op, je moet wel een Mollie account aanmaken voor iDeal betalingen. Mollie rekent €0,29 + btw voor betalingen.

Eventin Pro - WordPress plugin
Eventin en WooCoomerce

Deelnemerslijst

Het is mogelijk om een deelnemerslijst aan te maken, dit is dan een openbare lijst die voor iedereen zichtbaar is, zie voorbeeld in deze demo >> Dit heeft voordelen en nadelen. En ik weet ook zo ook niet of dit qua AVG mag. Ze geven zelf aan dat dit de verkoop zou kunnen boosten omdat je al ziet wie er allemaal gaan. In het hele proces kan je niet aangeven dat je jouw gegevens niet wil tonen.

Als je deze lijst aanzet dan heb je nog de optie om hem voor jezelf te houden maar dan is functie ook weg. Zet je de optie aan dan komt deze voor de checkout aan. Vanuit de customer journey gezien nogal verwarrend. Mede omdat deze pagina niet vormgegeven lijkt te kunnen worden. Voor mij genoeg redenen om deze functie niet te gebruiken.

Nog een paar puntjes

Op een paar puntjes na is ie perfect om binnen een dagdeel een Evenementen gedeelte in je website te bouwen. Ik heb hem nu in een aantal websites ingebouwd waarbij ik een YOOtheme bouwer gebruik. Met shortcodes kom ik heel ver in het mooi laten aansluiten op de rest van het design. Er zijn een paar punten die je moet weten voordat je er mee aan de slag gaat.

 • Het deelnemers verhaal zoals hierboven beschreven
 • De datum en tijdnotering zijn in te stellen maar bij het invoeren moet je nog steeds am en pm invoeren en ook elke keer de tijdszone. Zou makkelijker zijn als dit eenmaal ingevuld kon worden.
 • Ze gebruiken zelf de Elementor plugin om de pagina op te bouwen een heel aantal voorbeelden in hun demo zijn zo opgebouwd en dus niet na te bouwen als je Elementor niet gebruikt. Is ook niet aan te raden i.c.m andere bouwers*.

Voordelen Eventin Pro

 • Hij werkt samen met WooCommerce, alleen aanvinken en je kan de checkout gebruiken
 • Doordat er shortcodes beschikbaar zijn kan je met je eigen bouwer werken en je eigen design doorvoeren
 • Er zit een heel agenda systeem bij, je zou hem dus ook al agenda plugin kunnen gebruiken
 • Je kan meerdere sprekers toevoegen aan een event
 • De prijs is zeer voordelig
 • Te koppelen met Zoom
 • Je kan een max aantal kaarten instellen en tonen hoeveel er nog over zijn.
 • Vormgegeven template design voor overzichten
 • en nog veel meer te zien op hun eigen website

Nadelen

 • In een aantal gevallen moet je met CSS code aan de slag om het design te finetunen, zeker als niet met Elementor plugin werkt.
 • Je kan alleen WooCommerce gebruiken voor de betalingen en dit is een vrij grote plugin. Je thema moet ook geschikt zijn voor WooCommerce. De YOOtheme thema’s zijn dit wel.
 • Werkt alleen perfect met de plugin Elementor. In de YOOtheme bouwer kan je alleen de titel, tekst en uitgelichte afbeelding tonen. Het is wat meer puzzelen.

Meer lezen over betaalkoppelingen en mogelijkheden?

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.