Skip to main content

Scherminstellingen aanpassen

Weer zo’n functie waar je waarschijnlijk nooit geweten hebt dat ie in je WordPress blog zit. De scherminstellingen. Vandaag laat ik zien wat je kan aanpassen om de weergave van de pagina te veranderen. En waarom je dat zou willen.

scherminstellingen, zet aan of uit wat je wel of niet wilt zien of gebruiken.

Rechtsboven in je scherm zie je “scherminstellingen” staan. Als je deze open klapt dan zie je verschillende opties. Het uitzetten van een aantal blokken (want hiermee bepaal je welke opties je ziet op de pagina) kan je meer overzicht geven, waardoor je sneller en met meer focus kan werken.

Werk je met de Gutenberg editor dan zie je deze tab niet als je in het bericht zelf zit. Dan staan er een aantal icoontjes zoals (afhankelijk van de gebruikte plugins) die van Yoast, Jetpack en een radartje en 3 puntjes. Waarmee je soortgelijke opties ziet.

WordPress schermweergave aanpassen met de functie schermopties

Menu instellingen

Als je de scherminstellingen aanklinkt als in de menu weergave bent zul je zien dat je ook hier extra opties kunt instellen.

Vooral linkrelatie (XFN) is belangrijk als je bezig wilt met de hierarchie van je pagina’s. Ik snap dat je hier als gewone gebruiker af gaat haken maar het is wel belangrijk om te weten en te gebruiken als je de ranking van je pagina’s wilt verbeteren.

Afhankelijk van je template staan hier ook extra opties.

No-Follow

Je kan per pagina aangeven of deze qua SEO belangrijk is en of je deze een waarde toe wil kennen. In de basis geeft Google elke link naar een pagina dezelfde waarde mee. Als je het vergelijkt met 100 punten die verdeeld moet worden. Dan begrijp je dat als je een aantal linkjes geen punten geeft er meer overblijft voor linkjes die wel belangrijk zijn. Door nofollow als linkrelatie in te vullen geef je aan dat een link niet belangrijk is. Dit stel je in voor:

  • gesponsorde pagina’s
  • affiliate pagina’s

No-Index

No-index geef je aan voor pagina’s die helemaal niet geïndexeerd hoeven te worden. Zoals:

  • dankjewel pagina’s
  • admin en login pagina’s

Meer lezen? Deze blogs gaan ook over WordPress:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.