Skip to main content

Samen werken aan website

Je gaat een site maken met behulp van online videolessen en het WordPress thema waar ik zelf al jaren mee werk. Ik ken alle ins & outs. Er zit een paginabouwer in die heel intuïtief werkt. En ik heb overal video’s van gemaakt. En tijdens onze sessie maak ik ook schermopnames. Dus je kan altijd terugkijken.

Samen je website bouwen. Ik ben je achtervang en ben er voor de technische zaken. Jij kan in je eigen tijd en tempo aan de slag en plant met mij de 10 begeleidingsuren in. Deze uren mag je ook besteden aan technische klusjes die je niet zelf wil doen.

Tijdens het maken van je site leer je hoe je layouts opslaat en hergebruikt. Zo kan je maanden later deze weer opnieuw gebruiken als er een nieuwe pagina moet komen. Je kan varianten klaarzetten en delen hergebruiken. Geen html en css kennis nodig.

Soms is de techniek nog wel een drempel. Je kan er ook voor kiezen dat gedeelte door mij te doen. Dan ga jij alleen de layouts maken.

online marketing studio sandra gortemaker
online marketing studio sandra gortemaker

Ik ben sinds een aantal maanden in de leer bij Sandra. Ik wil websites maken voor verschillende klanten. De eerste website loopt al aardig naar het einde toe d.w.z. dat het geplaatst kan worden. Sandra helpt me bij het uitleggen van de technische stukken. Het mooie is dat ze opneemt wat ze uitlegt zodat je het later kan terugzien!! en als ik dan weer denk hoe zat het ook al weer kan ik dat opzoeken.Ik vind dat echt heel erg fijn. Verder heeft ze sowieso veel uitleg gegeven via filmpjes op haar site. Ik ben er blij mee en als ik vastloop hoef ik niet in paniek te raken 🙂

Integrations

Waarom zou je zelf een website willen maken?

Ik ben zelf websites gaan maken omdat ik het leuk vond om te doen. Hieronder zie je mijn eindexamen resultaat in 2005. Een community website. Deels mock-up, deels werkend. Die drang om zelf te creëren en controle te hebben over wat er komt te staan. Dat moet je wel hebben om er elke dag mee bezig te zijn. Daarnaast is het ook fijn dat er snel resultaat is en dat je makkelijk kan bijsturen. Wel heel handig in de online wereld waar alles snel veranderd.

Een website maak je zelf omdat:

 • Je wel moet i.v.m. budget
 • Je er tijd voor hebt
 • Je er energie van krijgt
 • Je zelf ten alle tijden wil kunnen aanpassen wat er staat
 • Je niet afhankelijk wil zijn van een derde partij

Voordelen van zelf een site bouwen

Het bouwen van een website heel goed zelf, mits je goede begeleiding krijgt. Het in eigen beheer een website opzetten goedkoper dan het volledig uitbesteden. Vooral in het MKB heb je te maken met dure constructies rondom je eigen website.

Het kan ook anders!

Samen met een ondernemer aan zijn/haar website werken geeft me energie. Zeker als ik zie dat er lol in krijgen en zien dat het ze tijd en geld oplevert.

 • Voordeliger dan uitbesteden

 • Na de training kan jij alles zelf aanpassen

 • Landingspagina, sales pagina’s het zit er allemaal in

 • Premium WordPress thema t.w.v. €60,- het 1e jaar cadeau*

 • Extra begeleiding bij bestellen kan altijd

 • Je kan alles zelf aanpassen

 • Het is goedkoper

 • Je hoeft niet te wachten op een ander

 • Je bent flexibeler

 • Creatieve uitlaatklep

 • Je hebt zelf de regie

*Daarna € 5,- per jaar. Gratis bij een onderhoudscontract.

Werkwijze

Bij de start maken we een afspraak over de werkverdeling. In negen van de tien keer komt het hier op neer.

Ik zet de website technisch in elkaar en geef je huiswerk mee:

 • wat is het doel van je webste
 • welke pagina’s gaan er komen en met welk doel
 • welke foto’s ga je gebruiken
 • lever je huisstijl aan (kleuren, logo, fonts)
 • wat wordt de menu-indeling
 • welke call-to-action gebruik je per pagina

Na de kennismaking en met bovenstaande materialen en input start ik met een eerste opzet. En daarna leg ik kort uit hoe de YOOtheme pagebuilder werkt. Zodat je vanaf dat moment zelf je pagina’s kan aanvullen en aanpassen. Met behulp van de online lessen. Tijdens de bouw, zodat je het met een gerust hart kan uitproberen er kan niks stuks gaan.

Tijdens de verschillende sessies (op kantoor of via skype) kan ik je adviseren en helpen bij alles wat er nog verder bij komt kijken (SEO, fotografie, downloads, nieuwsbrieven, social media etc.) 

Uiteraard werkt deze methode alleen als je al heel goed weet waar je bedrijf voor staat, wie je doelgroep is en wat je boodschap is. Weet je dat nog niet dat raad ik aan eerst een strategiesessie te doen. 

Een mooi hulpmiddel is het Canvas Business Model.

Haal nog meer uit je website

Pakket C of D

Ik denk graag mee! Hoe gaat je nieuwe website of nieuwsbrief het meeste rendement opbrengen? Heb je gedacht aan SEO, wie is je doelgroep, passen die illustraties of foto’s wel bij jou? Kan ik je misschien aan iemand koppelen om eens te sparren?

Ik werk al meer dan vijftien jaar (sinds 2005) als webdesigner en deel graag mijn kennis en ervaringen.

Mijn kracht zit hem in het feit dat ik ben opgeleid als grafisch ontwerper. Design is en vind ik belangrijk. Ik werk graag samen met andere grafisch ontwerpers en ik begrijp ze. Je kan het dus aan ons overlaten om goed ontwerp voor jouw website en nieuwsbrief te maken die past bij jouw look&feel!

In veel van mijn projecten gaat het lang niet altijd over de website maar ook over wie je bent en wat je voor een ander wilt betekenen. Ik hoor me vaak zeggen dat ik een ambassadeur voor iemand moet kunnen zijn. En vanuit dat gegeven kijk ik ook automatisch verder dan het technisch in elkaar zetten van een website.

online marketing studio sandra gortemaker

Samen een website bouwen

Voor mij is samen een website bouwen echt de leukste manier om mijn klanten te helpen. Op deze manier bouwen we aan een jarenlange relatie. 

Een website is nooit af, het maken van een website is pas de eerste stap in het online avontuur. En ik help je graag daarbij. Online vindbaarheid, een echt mooie website neerzetten, nieuwe klanten via online marketing. Bij Studio Sandra Gortemaker leer je het allemaal.

Achtervang en hulp bij bouwen

Een template kiezen, teksten en afbeeldingen plaatsen in een bestaand ontwerp, dat lukt de meesten wel. En er zijn heel veel mooie voorbeelden van zelf gemaakte websites. Maar de tweede vraag nadat de website live gaat is vaak, “waarom wordt ik niet gevonden”. En vaak kom je dan in wat meer technische werkzaamheden die de meeste ondernemers niet zo leuk vinden.

En ik ben er inmiddels achter dat sommige ondernemers het net zo erg vinden als de administratie en de tandarts en daar kan ik me ook wel iets bij voor stellen.

Er is een tussenoplossing. En dat is het samen maken van je website. Dan laat je de meest technische dingen doen. En ga je zelf layouts maken. Maar als je er helemaal geen energie van krijgt, je ziet er tegen op en/of er gaan steeds dingen mis en je snapt niet waarom. Besteed het dan helemaal uit zodra je de mogelijkheid hebt.

Vind je het wel leuk om samen het proces te doorlopen. Van uitzoeken wie je doelgroep is, een huisstijl ontwikkelen, en vervolgens een website ontwerp bedenken. Vraag dan naar de mogelijkheden en overleg wat je zelf kan doen en wat er straks dan staat om zelf bij te houden. Zo houd je plezier in het bijhouden van een website en klanten werven via deze weg. 

En als ik het helemaal uitbesteed?

Maatwerk

Ik ben een grafisch ontwerper en webdesigner met 15 jaar ervaring. Het is mogelijk om maken van een website uit handen te geven. Je levert dan je huisstijl, menu-structuur, foto’s en teksten aan.

De hele techniek neem ik dan uit handen en ik leer je hoe je zelf iets kan aanpassen en je website update.

Kosten: vanaf €1200,- excl. btw

Maar je kan ook de online training volgen en een extra pakket aanschaffen en specifiek zaken uitbesteden.

Doe vooraf mee met de gratis 5-daagse

Hoe maak je een eigen website

Elke dag neem je wat theorie door die je straks helpt om een website te bouwen.

Wil jij hier antwoorden op krijgen:

 • Waar begin je.
 • Eerst maar eens die teksten?
 • Of toch maar eens uitzoeken hoe dat technisch moet…
 • En hoe kom ik bovenin Google?
 • Hoe krijg ik nieuwe klanten door mijn website
Liever helemaal uitbesteden?