Portfolio selectie – Deze ondernemers hebben hun website door mij laten maken:
Over deze websites
Alle websites worden gemaakt met het YOOtheme thema. Deze heeft een visuele bouwer en werkt heel makkelijk. Hierdoor kan je snel en eenvoudig zelf je website bijhouden maar ook uitbreiden. Ook cursisten die zelf of samen met mij een website bouwen werken hiermee.
Vaste onderdelen
Functies die bijna in alle websites terugkomen zijn:
- Blogfunctie. Het schrijven van berichten om jouw expertise te laten zien. Maar deze kan ook ingezet worden voor nieuws of een simpele agenda. De blogfunctie zit standaard ingebouwd in WordPress. Lees meer over bloggen en contentmarketing >>
- Formulieren. Heel handig voor bestellingen, reserveren of extra informatie vragen die je met een normale mail heel veel heen en weer mailen kost. Ik gebruik Gravity Forms. Lees meer over deze premium plugin >> Ik heb een licentie waarop je meelift. Klanten betalen hier niet voor.
- Verplichte pagina’s zoals je contactpagina, cookie declaratie, privacy statement. Ik help je met het installeren van de juiste plugins.
- Inschrijving nieuwsbrief. Ik kan jouw website koppelen met MailChimp of La Posta door middel van een script of plugin. Zodat je een aanmeldblok of extra vinkje in je contactformulier kan plaatsen. Ik help je ook met het plaatsen van een weggever zoals een whitepaper of kortingscode.
- YooTheme Bouwer. Ik gebruik een thema met een bouwer die direct toont hoe het er uit ziet. Dit in tegenstelling tot veel andere visuele bouwers die er een grote puzzel van maken. Deze werkt echt heel fijn. Ook is er de mogelijkheid voor het opslaan van een layout. Hierdoor kan je zelf makkelijk uitbreiden. Of kan ik dat snel voor je doen. Hierdoor druk je de kosten. Lees over deze Yootheme bouwer>>
Het briefen van de fotograaf
Ga jij foto’s laten maken voor je website? Laat de fotograaf dan contact met mij opnemen. Ik zie te vaak gebeuren dat ik staande foto’s krijg aangeleverd waar ik dan een panorama verhouding uit moet snijden. Of dat het onderwerp in het midden staat terwijl er een tekst met call-to-action over heen moet komen. Je kan ook even kijken in mijn portfolio. Dan zie je dat het onderwerp in de meeste gevallen genoeg ruimte heeft. Omdat je een website op desktop, tablet en mobiel moet kunnen bekijken kan je niet een vast formaat invoeren. De code zal op basis van het apparaat formaat er voor kiezen om een bepaalde uitsnede te maken. Jij als onderwerp moet er dan zo ruim op staan dat dit mogelijk is zonder dat je gezicht er niet meer op staat. Op de pagina Richtlijnen-Ontwerp-website staat allerlei mogelijke formaten en layouts zodat jij, de fotograaf en vormgever een idee krijgen.
Hulp na oplevering
Een website is nooit af. Je kan hem uiteraard zo inrichten dat je niet vaak meer iets hoeft aan te passen. Maar wil je jouw website actief inzetten als marketingtool, dan ben met regelmaat bezig om teksten en afbeeldingen aan te passen en toe te voegen. Daarnaast wil je dan werken met landing en salespagina’s. Dit zijn specifieke pagina’s die je zo inricht met het idee om conversie te krijgen. Je wilt iets verkopen.
Pakketten
Mede hierom zijn er pakketten die je kan inkopen. Dit begint bij 5 uur. Je kiest er zelf voor om iets uit te besteden of om het samen te doen. Zodat je zelf leert hoe het moet en je mij niet nodig hebt. Omdat ik al jaren met hetzelfde WordPress thema werk en dit niet snel zal veranderen ben ik er helemaal in thuis. Ik weet snel iets te vinden en te maken. Ga dus niet uren prutsen maar mail me even of bekijk een van de vele video’s die ik gratis aanbied op Youtube>> Deze link gaat naar de playlist.
Klanten over mijn werkwijze en diensten

Mariska heeft haar website door mij laten maken:
“Sandra heeft voor mij een prachtige website ontwikkeld. Ze heeft goed samengewerkt met mij en de grafisch ontwerper. Gezien de aard van mijn werkzaamheden moest de website professionaliteit en persoonlijkheid uitstralen. Dit is meer dan gelukt en echt trots op het eindresultaat. Ik kan haar dan ook zeker aanbevelen!”
Huisstijl ontwerp
Wie laat je jouw huisstijl ontwerpen?
Ik ben zelf opgeleid als Grafisch ontwerper aan de kunstacademie. Alleen ontwerp ik zelf geen huisstijlen meer. Ik ken wel heel veel ontwerpers en adviseer je graag. Bekijk ook de lijst met partners met wie ik eerder heb gewerkt >> Zij ontwerpen de huisstijl en doen een voorzet in de vorm van een globaal ontwerp voor de website of alleen een huisstijlhandboek met de kleuren en fonts, waarna ik het over pak. Ik verwerk dit naar een ontwerp voor website en nieuwsbrief.
Heb je een eigen ontwerper en gaat deze de website ontwerpen? Zorg dan dat ze rekening houden met het responsive gedrag van een website.
Tegenwoordig zijn er zoveel opleidingen dat ik je niet meer zou kunnen vertellen of het nog uitmaakt of je naar opleiding kijkt als je een designer zoekt. Ik zou gewoon naar iemands portfolio kijken, kennismaken en doorvragen en goed afspreken wat je geleverd wil krijgen. Kijken of er een klik is.
Persoonlijk denk ik dat het heel erg uitmaakt welke ontwerper/vormgever je treft. Als iemand talent heeft dan maakt een opleiding niet uit. Bedenk van te voren waar je jouw huisstijl voor gebruikt.
- website
- headers boven social media kanalen
- updates op social media kanalen
- bij een advertentie
- als je gaat sponsoren (bedrukking op flyers)
- vlogs
- podcast
- een boek
- weggevers
Kan deze persoon dit bieden? En wordt er ook onderbouwing gegeven aan het merk wat wordt neergezet. En geef jij genoeg input om mee te werken.
Wat kost een huisstijl?
Heb je nog geen enkel branding traject gevolgd en heb je geen idee wie je gaat bedienen? Dan heeft een ontwerper de tijd nodig om eerst uit te zoeken waar je voor staat, wie je bent, wie je klant is, welke diensten je gaat aanbieden. Als er geen input komt vanuit jou kan de ontwerper niet aan de slag. De eerste fase zal een langdurig gesprek (of meerdere) zijn om dit allemaal in kaart te brengen en te verwerken in bijvoorbeeld een merkwijzer.
Vanuit zo’n eerste fase kan er dan een ontwerp gemaakt worden, een tagline/slogan, moodboards etc. Het eerste zal het logo (beeld of woordmerk) zijn en vaak na akkoord volgt dan de uitwerking naar een website, flyer, visitekaartjes(wordt bijna niet meer gebruikt) en briefpapier zou ik ook niet meer doen. Tegenwoordig zou ik dan vragen om een sjabloon voor social media updates een thumb voor video’s.
Reken op minimaal €1500,- bij een grafisch ontwerper.
You get what you pay for
Een goede basis zal zoveel doen voor je marketing. Alles wat je doet heeft nodig dat je duidelijk hebt wie je wilt zijn voor je klanten en welke klanten je wil bedienen. Een branding traject geeft je de inhoud die je nodig hebt voor al je uitingen.
Laat je dus iets ontwerpen voor €300,- dan zit daar wellicht niet veel bij. Alleen een ontwerp zonder de inhoud, en op langere termijn zal je er dan toch spijt van krijgen. Mits je over genoeg creativiteit beschikt om het stokje vanaf het logo ontwerp zelf op te pakken.

Makelaardij Gortemaker

Ticketlab

de Biologische Keuken

ZPZZ

Stichting FLY4U

3 and a Crowd
Kunstacademie Grafisch Ontwerp
Wat is mijn achtergrond
Zelf heb ik een vierjarige opleiding gevolgd aan de kunstacademie voor Grafisch Ontwerp. Op de kunstacademie (grafisch ontwerp) kreeg ik les op concept (storytelling), branding en vormgeving. En minder op de ontwerp programma’s die je moet gebruiken. Dat leerde je een beetje on te go.
Misschien komt hier dan mijn idee vandaan dat een vormgever iemand is met een MBO opleiding en meer praktisch is ingesteld. Je krijgt een mooi logo maar de branding ontbreekt. Of je krijgt een logo maar geen huisstijl. En een ontwerper iemand is met een HBO opleiding en zich meer richt op creatieve communicatie. Je krijgt een compleet plaatje, alles is doordacht en voor alle uitingen is er iets ontworpen. Je krijgt een complete huisstijl met onderbouwing. Maar we zijn 15 jaar verder en ik denk dat de verschillen wel zijn weggevallen.
Wat doet een Grafisch Ontwerper, of wat kun je met de opleiding
Je kan helemaal zelf bepalen wat je voor werk gaat doen, laten we dat voorop gaan stellen. Als je een eigen bedrijf start zit je minder vast aan wat je doet dan als je bij een ontwerp- of reclame bureau terecht komt. Ik heb oud-klasgenoten die een eigen zeefdruklokaal zijn gestart, een drukkerij met letterpress, papierkunst produceren, workshops op scholen geeft, interieurontwerpen maakt, of een designbureau zijn gestart. En zelf ben ik webdesigner en online marketeer geworden. Als grafisch ontwerper kan je heel veel kanten op en de skills leer je on the way. Het gaat vooral over communicatie. Maar zoals je uit het lijstje boven kan opmerken ook mooie dingen ontwerpen. Je eindigt niet standaard in een beroep waar je huisstijlen ontwikkelt of drukwerk (verpakkingen, affiches en boeken) ontwerpt.