Skip to main content

YOOtheme PRO bouwer voor WordPress

Ik bouw de website pagina’s op met de paginabouwer van YOOtheme. YOOtheme is een bedrijf dat WordPress templates bouwt. Het verschil met de de andere pagebuilders is enorm. Geen overload aan extra plugins die je moet installeren. Alle layout opties zitten er in. Je ziet direct hoe het er uit komt te zien en je bent niet uren aan het zoeken waar je iets moet aanpassen.

Vanaf april 2024 zijn we een aanbevolen expert in het bouwen van websites met YOOtheme. Bekijk de lijst van experts op YOOtheme.

Bekijk mijn Nederlandse uitleg in onderstaande playlist.

Deze video zijn vrijblijvend te bekijken. Kies dan voor YOOtheme PRO. Vanuit het oogpunt als webdesigner, maar ook uit gebruikersgemak raad ik dit aan.

Voordelen YOOtheme templates

  • Makkelijk zelf bij te houden pagina’s
  • Mooie layouts maken, opslaan en hergebruiken
  • Responsive
  • Voor mobiel en tablet andere opmaak mogelijk
  • Ingebouwd nieuwsbrieven blok
  • Sliders, parrallax, lightbox functies
  • Verouderd niet
  • Toegang tot mijn online tutorials bij aanschaf website

Waarom werk ik met YOOtheme

Ik werk sinds 2017 op deze manier en ik ben nog steeds tevreden.

Ik kan hier mee lezen en schrijven en werk hierdoor sneller en goedkoper dan met een thema of pagebuilder welke ik niet ken. Met YOOtheme PRO ben ik nog niet tegen beperkingen aangelopen en daarom ben ik er ook van overtuigd dat dit de beste keuze is.

Ook de technische ondersteuning vanuit YOOtheme zelf is snel en professioneel. Ik ben al sinds 2012 klant bij hun.

Daarnaast heeft de bouwer handig tools die je helpen om het ontwerp responsive en adaptive in te stellen.

En het grootste voordeel is dat je het bijna kan opmaken zoals je dat met een tijdschrift ook zou doen. Volledige controle over witruimte, vlakken die over elkaar heen staan. En een centraal stylesheet die zorgt dat de vormgeving consistent blijft.
Bekijk ook de richtlijnen voor website ontwerp>>

Zelf testen?

Om een website met WordPress te maken heb je een template nodig.

Had je nu al een template op het oog, stuur deze dan mee in je offerte aanvraag. Vaak kan ik dezelfde layout maken met de YOOtheme templates.

Bekijk de websites die ik hem gemaakt met dit template.

Pagebuilder van Yootheme

Ik gebruik al meer dan tien jaar de thema’s van Yootheme. Daar maak ik geen geheim van. De thema’s gaan lang mee en het support systeem is makkelijk en je wordt snel geholpen.

Alle ontwerpen die ik krijg aangeleverd kan ik maken met dit thema als basis. Eigenlijk is het geen thema maar een Framework dat nooit verouderd. Daarbinnen heb je toegang tot meer dan 40 stijlen maar die heb je niet eens nodig als je zelf gaat ontwerpen.

Sinds 2017 werk ik met de YOOtheme Builder en het is echt een feestje om nieuwe layouts te maken. Met een pagebuilder kan je helemaal je eigen layouts bij elkaar klikken. Dus ook een landingspagina die je vaak nodig hebt als je gaat adverteren. Of als je zelf een actie hebt bedacht, een workshop of event wilt promoten. Met deze pagina bouwer kan je layouts of delen van de layout bewaren in de bibliotheek. Heb je eenmaal een basis layout waar je tevreden mee hebt dan kan je die elke keer opnieuw gebruiken.

Er bestaan meerdere pagebuilders (Elementor, WPBakery, Divi, Beaverbuilder etc. )maar dat zijn allemaal plugins. Het nadeel daarvan is dat ze soms betaald zijn. En vaak kan je niet goed terugvinden waar je een stuk test, een button of een aanmeldblok hebt geplaatst. Dit is uiteraard mijn ervaring. Ik hoor ook veel goede verhalen.

Met de YOOtheme PRO thema’s werk je met een splitscreen. Je ziet direct je wijzigingen.

links de bouwer, rechts het resultaat, zou je bouw je makkelijk een site

Dynamische Content

Daarnaast werk je met dynamische content en templates. Zo kan je in een handomdraai de standaard opmaak van een bericht aanpassen. Gutenberg heb je niet meer nodig. Daarnaast kan je mooie overzichten maken en bijvoorbeeld de laatste 3 berichten op de homepage tonen. Of een portfolio.

Met templates creëer je een unieke layout voor bijvoorbeeld een categorie. Blog je veel dan kan je met 1 template al je blogs een andere layout geven.

Kan hiermee mijn eigen website bouwen?

De bouwer is zo eenvoudig, dat ik je het in twee tot drie sessie kan uitleggen. Daarnaast kan je de online training aanschaffen. Boordevol videolessen. Er is uiteraard een leercurve voor elke online tool, dus ook bij deze. Je kunt zelf het beste inschatten of je zelf een website kan bouwen of niet. Kan je met Canva werken dan kan je dit ook.

Afhankelijk van je budget kan je er ook voor kiezen om het grotendeels uit te besteden en dan is 1 sessie voldoende om je uit te leggen waar je de foto en teksten kan aanpassen. Ik maak je website dan technisch in orde, maak de styling en de layouts in orde. Je kan dan mij of een grafisch ontwerper vragen het ontwerp te maken.

Heb je tijd, ben je handig met dit soort online tools dan kan je er ook voor kiezen zelf te bouwen met de online training en dan via een strippenkaart bepaalde dingen door mij te laten doen. Via Zoom kan ik met je meekijken en helpen met instellingen. Daarnaast laat ik mijn grafische oog er op los en krijg je tips om de vormgeving aan te passen.

Over Yootheme Pro

Dit bedrijf is opgericht in 2007 en specialiseert zich o.a. WordPress. Elke maand komt er een nieuw ontwerp uit binnen het Framework. Via een speciale API key heb je recht op en kan je de updates doen. Ze geven aan dat het het hiermee nooit verouderd. Uiteraard staan de ontwikkelingen niet stil. Er blijven altijd weer nieuwe features bij komen. Dat zit allemaal bij de prijs in. Het Yootheme pro thema is vrij prijzig als je dit zelf aanschaft. Als klant van Studio Sandra Gortemaker zit dit thema het eerste jaar bij prijs in. Daarna vraag ik een bijdrage van €10,- per jaar.

Ik heb op mijn YouTube kanaal een aantal Nederlandstalige video’s geplaatst omdat de meeste in het engels zijn. Mocht je dit thema ook gebruiken en kom je er niet uit? Laat je vraag dan achter in de reactie, ik zal er een tutorial van maken als de vraag algemeen genoeg is.

Samen werken aan jouw website

Via de online leeromgeving is het mogelijk om binnen een kleiner budget toch een professionele website neer te zetten. Ik zet de website technisch voor je op en jij gaat bezig met de layouts, teksten en plaatjes.