Skip to main content

Met OpenGraph optimaal zichtbaar op de socials

Aangepast op: 26 jan, 2024

Wat gebeurd er bij jou, zodra je een link van je blog plakt in LinkedIn of Facebook? Toont hij dan wel/niet de uitgelichte foto? Wil je weten hoe dit komt? In dit blog leg ik je meer uit over OpenGraph en hoe je het gebruikt om de uitgelichte foto ook daadwerkelijk te tonen als je een link plakt.

Geschatte leestijd: 2 minuten

De oplossing is de Yoast SEO plugin, meer daarover in de rest van het blog.

Blog overzichtspagina

Of je nu wel of niet blogt een pagina en berichten hebben in alle gevallen de uitgelichte afbeelding nodig. Zodra deze worden geïndexeerd daarna getoond in de zoekresultaten wil je er een foto bij hebben staan. Dat valt namelijk meer op. Vergeet deze dus nooit te plaatsen. Voor een blog is vaak een afbeelding van 960 pixels breed, meer dan voldoende (mits je niet over de hele breedte gaat dan zou ik 1980 pixels doen). Dat scheelt weer laadtijd.

Weergave op social media

Social media maakt ook gebruik van deze uitgelichte afbeelding. Als er geen afbeelding getoond wordt, terwijl er wel een uitgelichte afbeelding is ingevoerd dan ontbreekt vaak de OpenGraph info. Je hoeft het niet te snappen, maar wel te weten. Zie video

Open Graph - Yoast - plaatje en intro met link naar je blog plaatsen op social media

De oplossing: Yoast SEO plugin

Het OpenGraph protocol zorgt voor een goede weergave op social media zodra je een link post. Is de afbeelding bij jou ook niet goed zichtbaar dan is de simpelste oplossing om de Yoast SEO plugin te installeren. Deze lost je probleem direct op. Hij geeft een soortgelijke code (og:image) als hieronder mee:

Installeer en activeer de plugin als je deze nog niet gebruikte. Deze plugin gebruik ik ook voor het optimaliseren van mijn pagina’s voor de zoekmachine. Lees hier een blog over wat je met Yoast SEO kan >>

Lees ook deze blogs:

Behoefte om dit samen op te pakken?

Met regelmaat organiseer ik samen-doe-sessies maar een 1-op-1 sessie is ook mogelijk. Neem contact met me om uit te vinden hoe ik jou kan helpen.

studio@sandragortemaker.nl | 06 531 90 681

Lees meer over het onderwerp:

Schrijf een online marketingplan

online marketing studio sandra gortemaker

Doe je mee met de online training vol praktische oefeningen en de aansluitende samen doe sessie?

1-op-1 kan ook.


Lees meer blogs over klantreis en conversie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.