Skip to main content

10 | Hoe ziet een goede salespagina er uit?

Aangepast op: 21 aug, 2023

Wil jij via jouw website een dienst verkopen zoals een coachingstraject of een workshop? Maak dan gebruik van een salespagina.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wat is een salespagina?

Op een salespagina (of gewoon lekker in het Nederlands een verkooppagina) werk je toe naar een verkoop. Deze hele pagina heeft dus maar één doel, het verkopen van jouw training, coachingstraject, workshop etc. Qua opbouw is hij hetzelfde als een landingspagina maar nu met het doel om aan te zetten tot een conversie. Van bezoeker naar betalende klant.

Waar moet je op letten bij een salespagina?

Ga er vanuit dat de bezoeker op jouw website komt omdat ze specifiek op zoek zijn naar de oplossing van hun probleem. Zorg er ook voor dat jouw pagina de doelgroep aanspreekt die jij wilt helpen.

Deze bezoeker is hier heen geleid door berichten op social media en/of advertenties.

De term die je vaak tegenkomt in de marketing is het AIDA-model van E.K Strong. Hierin gaan we er vanuit dat je bezoeker door deze stadia gaat:

  • Attention (Aandacht)
  • Interest (Interesse)
  • Desire (Verlangen)
  • Action (Actie)

Vanuit die gedachte ga je de volgende onderdelen opzetten (en uiteraard kan het nog uitgebreider):

Onderbouw de tekst met ondersteundende foto’s. En gebruik ook een foto van jezelf als je een dienst verkoopt.

verleiden en overtuigen
  1. Een titel die triggert. (blijf hier niet op hangen als je die niet gelijk kunt weet, misschien bedenk je hem als je de rest aan het schrijven bent)
  2. Een intro waarin de bezoeker zichzelf herkent, de “pijn”, het probleem
  3. Daarna ga je omschrijven wat het met die persoon doet als zijn probleem wordt opgelost, wat gaat het hem/haar opleveren. En je schrijft het zo dat ze echt het gevoel krijgen dat het een haalbaar resultaat is. Dat het hun probleem gaat oplossen. Er ontstaat een verlangen.
  4. Je sluit af met een opbouw naar de verkoop. Wat is je aanbod, en is er misschien een extraatje als je nu vandaag beslist? Onderbouw het met testimonials van klanten. Dit noem je de social proof. Gebruik een video. Laat jezelf zien.
  5. Een call-to-action, schaf de training nu aan, schrijf je nu in. En let op er zijn nog maar een aantal plekken beschikbaar. Of, alleen tot vrijdag geld er een speciale prijs etc. De termen die je hiervoor tegenkomt zijn urgentie en schaarste.
  6. Voor de twijfelaars is het wel fijn als je ook de meest gestelde vragen al beantwoord. Hiermee haal je hun nog verder over de streep. Dat kan ook met het laten zien van een review, testimonials, een portfolio. Kruip in de huid van de klant, wat zou jou over de streep trekken?

Zoeken naar een balans

Wat je veelal ziet is een zelfde soort opbouw met hele grote letters. Grote buttons op grote vlakken. Op dat moment ben ik meer bezig met de gedachte “oh ze proberen me wat te verkopen, ziet er Amerikaans uit etc.” Misschien laat ik me sneller afleiden door het design omdat het mijn vak is, in mijn geval gaat het afleiden en lees ik niet meer en haak ik af. Ben benieuwd of dat ook voor jou zo is.

De kunst is het maken van een pagina die past bij jou, die niet te schreeuwerig is maar toch aanzet tot verkoop. Daar moet je tijd voor nemen en misschien ook wel de hulp bij vragen van een grafisch ontwerper of creatieve webdesigner, marketeer die ook kan designen.

In de derde stap, het creëren van een behoefte ben je ook bezig om het vertrouwen te winnen. De salespagina moet dus helemaal kloppen met jou, je bedrijf, je brand. Maak het persoonlijk.

Om je op weg te helpen kan je online zoeken op sales pagina of template. Of je bezoekt een pagina van een ondernemer die al zo’n pagina heeft opgezet. Gewoon om even een idee te krijgen. In dat geval is dit ook een blog die je goed leert kijken en overwegen welke elementen je gebruikt. Maar je bouwt in geen geval een pagina van een ander zomaar na.

Je kan een sales template er bij gebruiken maar dat geeft niet de garantie dat hij voor jou gaat werken. Maak hem op maat.

Ingrediënten voor een overtuigende salespagina in WordPress

Stap 1 – Omschrijf de meerwaarde

In plaats van het omschrijven wat je allemaal krijgt als je dit product of dienst koopt, vertel je over welk probleem het oplost.

Stap 2 – Laat merken dat je hen begrijpt

Je kent jouw klant en weet tegen welke problemen en frustraties ze aanlopen, laat merken dat je op de hoogte bent van deze problemen en frustraties en ze graag helpt en voor ze klaar staat.

Stap 3 – Houd het kort

Vertel alleen dat wat nodig is. Het komt krachtiger over en de bezoeker zit in een blik wat de oplossing is. Fijn!

Stap 4 – Social proof

Laat weten dat anderen ook jouw dienst hebben afgenomen. ‘Anderen kochten ook’ of ‘anderen vonden dit product ook leuk’. x aantal mensen hebben dit ook al gekocht.

Stap 5 – Creëer schaarste

Laat weten dat het er maar een bepaald aantal plekken vrij zijn, of dat het aanbod over een aantal dagen afloopt.

Stap 6 – Laat weten dat ze belangrijke informatie of kennis laten liggen

Een veel voorkomend probleem? En dat kan ik makkelijk oplossen door…

Stap 7 – Zorg dat de tekst op de button correspondeert met de context

Het maakt echt een verschil of je op een button “schrijf je nu in” zet of “stuur me tips & tricks over MailChimp”. Zorg dat de tekst op de button klopt met de oplossing en de voordelen die jij bied in de tekst.

Maar hoe maak je dan een salespagina?

Ja, dat was de theorie, maar hoe maak je hem dan? Een website (template/thema) met een pagebuilder is in dit geval wel heel fijn. Heb je die niet dan kan je een plugin installeren. Een overzicht is gemaakt door Kinsta–>

Wat je in ieder geval moet kunnen met je website is het aanmaken van rijen en kolommen op een pagina. Deze kun je dan een achtergrondkleur geven of afbeelding, waarmee je pagina een duidelijk opbouw geeft. Deze rijen moet je kunnen verdelen in gelijke delen en vullen met elementen. Zie voorbeeld >> (ww = salestemplate)

Ik werk zelf met de YOOtheme builder die ingebouwd zit in mijn YOOtheme template. Die heeft als de bovengenoemde mogelijkheden.

Yootheme Salespagina met de visuele pagebuilder

Lees ook over deze pagina’s in WordPress

Photo by Tamanna Rumee on Unsplash

Neem er de tijd voor, en misschien moet je eerst op papier beginnen en daar een schets op maken.

Laat me in de comments weten of je nog vragen hebt waar ik je mee kan helpen!

Behoefte om dit samen op te pakken?

Met regelmaat organiseer ik samen-doe-sessies maar een 1-op-1 sessie is ook mogelijk. Neem contact met me om uit te vinden hoe ik jou kan helpen.

studio@sandragortemaker.nl | 06 531 90 681

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf een online marketingplan

online marketing studio sandra gortemaker

Doe je mee met de online training vol praktische oefeningen en de aansluitende samen doe sessie?

1-op-1 kan ook.


Lees meer blogs over online strategie


Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Er is nog niet eerder gestemd. Wees de eerste die dit bericht waardeert.