Skip to main content
Aangepast op: 6 jun 2023

Welkomstmail nieuwe lezers

Stuur jij jouw nieuwe lezers, abonnees al standaard een welkomstmail? Dit is een unieke kans om jezelf nog even onder de aandacht te brengen. Hoe jij dit zelf kan doen?

MailChimp bied een ‘final welcome e-mail’ in de signup formulieren. Deze is optioneel omdat je hem apart moet aanvinken. Maar deze is niet mooi en je kan er ook de drag&drop blokken niet gebruiken. Zelf zou ik kiezen voor een welkomstmail via 1-click-automation. Dit is ook beschikbaar voor de gratis accounts!

Je kan bij de 1-click-automation de vormgeving zelf bepalen. En daar houden we van, toch?

Weggever

De welkomstmail kan je ook gebruiken om jouw gratis weggever in te zetten. Je kan een pdf of een link plaatsen in deze mail naar je weggever (checklist, podcast, white paper, tutoriual etc.) Een weggever is een mooie manier om e-mailadressen te verzamelen. Uiteraard is het niet te bedoeling om daarna iemand te gaan spammen met aanbiedingen. Wat je wel wilt doen is waardevolle content sturen. Houd de contacten warm en daarna kan je van tijd tot tijd een promotie doen.

Een weggever kan onderdeel zijn van een salesfunnel, maar hiervoor gebruik je niet de welkomstmail. Want deze is eenmalig. Je kan in de welkomstmail wel aansturen om je lezer zich te laten aanmelden voor een specifieke groep, waar je een aparte mailing op los kan laten.

Tutorials, online training

Ik heb een korte tutorial gemaakt over het instellen van een welkomstmail. Een mooie kans om je nieuwe abonnee na aanmelden direct te trakteren op een overzicht van de diensten en producten die je aanbied.

In de video hieronder leg ik je uit hoe je zelf een 1-click-automation kunt instellen. Deze video is onderdeel van een online training die je vind op Online Leren.

In deze tutorial gebruik ik nog de drag&drop templates. Bij mijn laatste werkzaamheden aan een one-click-automation was deze optie verdwenen. Laat je me in de comments weten of dat ook in jouw geval zo is?

Meer leren over MailChimp

Op mijn online-leren platform heb ik een aantal mooie trainingen voor je klaar staan. Daarnaast zijn er met regelmaat online samen-doe-sessie waarin ik samen met een groep ondernemers een thema uitlicht en uitleg hoe het werkt. Ook is er ruim tijd om je vragen voor te leggen. Doe je mee met een Samen-Doe-Sessie dan krijg je ook de bijbehorende training cadeau!

Donderdag 3 juni is er een Samen-doe-sessie via Zoom. We gaan het hebben over Automation. Hoe stel je een reeks van mailtjes in. Wat is een trigger en hoe werkt dit. Wat zijn segmenten en wat is een groep en een tag. Leer het allemaal in deze sessie+training!

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Prangende vragen over MailChimp?

Bestel het ondersteuningspakket

MailChimp blijft veranderen en dan is het fijn om er een expert bij te betrekken. We gaan samen naar het probleem kijken zodat je weer verder kan.

Soms moet je op weg geholpen worden om zelf weer verder te komen. Pak de regie en vijzel je kennis op.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Er is nog niet eerder gestemd. Wees de eerste die dit bericht waardeert.