Skip to main content
Luister naar dit blog artikel

Bouw je eigen Leeromgeving binnen WordPress

Aangepast op: 14 mrt, 2024

Met de LearnDash plugin kan je een volledige online leeromgeving bouwen. Met deze optie host je zelf een online leeromgeving. Leer waar je allemaal rekening mee moet houden

Uitleg LearnDash
Uitleg LearnDash Nederlands

Learndash is een betaalde WordPress plugin. Naast deze plugin worden er ook een aantal andere plugins genoemd die het gemak van de online leeromgeving vergroten.

Het laten maken van een online leeromgeving kost veel tijd en dit kan je dus ook laten doen. Heb je momenteel beperkt budget maar wel tijd dan kan je veel geld besparen door deze training te volgen en de leeromgeving zelf op te zetten.

Waarom een eigen leeromgeving?

Eenmaal goed opgezet loopt het grootste gedeelte van je online trainingen vanzelf. Heb je veel kennis die je graag wil delen en is dit ook geschikt voor online? Dan zou ik zeker inzetten op online trainingen.

  • Standaard kennis in een training stoppen, meer tijd voor exclusievere opdrachten. Focus en tijd voor nieuwe projecten
  • 2e geldstroom
  • Als extra voor je clienten om zich te verdiepen in een onderwerp / zelfstudie voor clienten

Hoe verkoop ik mijn trainingen?

Niks is frustrerende dan veel tijd steken in een online training op te zetten en vervolgens niet te verkopen. Breng je doelgroep goed in beeld. Doe vooronderzoek voordat je een heel programma in elkaar zet.

Werk met een pilot groep, check en dubbelcheck de behoefte van jouw doelgroep. In LearnDash kan je ook werken met drip-content, dus je kan je training al verkopen voordat hij helemaal af is. 

Schrijf hiervoor een online marketingplan. Van hieruit kies je en heb je een kader voor het promoten van jouw trainingen op social media en via de Google zoekmachine.

Start met een interesselijst vanuit je vooronderzoek. Laat mensen zich vooraf opgeven. Open tijdelijk de “deuren”, zodat je een startgroepje kan verzamelen.

e-Mailmarketing is nog steeds nummer één in het verkrijgen van nieuwe leads. Je kan er voor kiezen een automations op te zetten waarin je eerst waarde bied en daarna overhaalt om de training aan te schaffen.

Werk je met advertenties, acties en blogs. Zorg dan dat je verwijst naar een goede (sales)landingspagina die de bezoeker verleid tot de aanschaf van jouw training.

Werk je met advertenties, acties en blogs. Zorg dan dat je verwijst naar een goede (sales)landingspagina die de bezoeker verleid tot de aanschaf van jouw training.

Volg mijn online training inclusief licentie, dat is goedkoper dan de jaarlijkse kosten voor een licentie

Je bent een paar stappen verwijderd van je eigen leeromgeving. Een individuele licentie van LearnDash kost $199. Bij de aanschaf van deze training ontvang je het eerste jaar de licentie er bij in, daarna vraag ik je jaarlijks een bijdrage.

Behoefte om dit samen op te pakken?

Met regelmaat organiseer ik samen-doe-sessies maar een 1-op-1 sessie is ook mogelijk. Neem contact met me om uit te vinden hoe ik jou kan helpen.

studio@sandragortemaker.nl | 06 531 90 681


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees meer over het onderwerp:

Volg de WordPress training

online marketing studio sandra gortemaker

Wil jij je kennis over WordPress bijspijkeren? Dat kan met de online training waarin ik de meest voorkomende functies en werkwijzen bespreek.