Skip to main content

Bouw een zoekresultaten pagina

Aangepast op: 26 jan, 2024

Het bijhouden van de zoekresultaten in jouw website levert heel veel inzichten op. In dit blog een uitleg hoe je zelf een zoekresultaten pagina kan bouwen met de YOOtheme bouwer.

Waarom een zoekfunctie gebruiken in je website?

Een zoekfunctie draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je website. Zekere als je veel content (pagina/berichten) hebt geplaatst. Gebruik je een aparte zoek plugin dan krijg je ook betere resultaten dan de standaard zoekfunctie van WordPress. Momenteel gebruik ik WP Search (van de bouwers van de Complianz en Easy SSL plugins).

Je krijgt ook inzicht in wat men zoekt op je website. Als je deze functie prominent gebruikt in je website dan zal hij ook door je bezoekers gebruikt worden. Dus niet veel tijd in gaan stoppen en dan uit het zicht laten. Zet een link naar de zoekpagina in je menu, footer en gebruik eventueel een zoek widget naast je blog berichten.

Hoe maak je een zoekpagina en een zoekresultaten pagina?

Dat kan je in deze video bekijken. Ik gebruik hierbij de template optie binnen YOOtheme en de bibliotheek van voorbeelden. Heb je nog vragen dan kun je ze hieronder stellen. Heb je een ander thema, zoek dan in Google of jouw template dit ook kan.

Bouw een zoekresultatenpagina

YOOtheme bouwer

Ik maak al tien jaar gebruik van YOOtheme templates voor al mijn website. Ik ben meer een fan, ik heb geen aandelen, tot zover de disclaimer 🙂 Wil je zelf bezig het bouwen van je website of het verder uitbreiden met pagina’s? Houd dan rekening met je branding en het grafisch ontwerp van je pagina. Meer lezen over WordPress ontwerp kan op deze pagina.

Leren hoe je zelf een website bouwt? Volg de online training of bouw samen met mij een website >>

Behoefte om dit samen op te pakken?

Met regelmaat organiseer ik samen-doe-sessies maar een 1-op-1 sessie is ook mogelijk. Neem contact met me om uit te vinden hoe ik jou kan helpen.

studio@sandragortemaker.nl | 06 531 90 681

Lees meer over het onderwerp: ,

Schrijf een online marketingplan

online marketing studio sandra gortemaker

Doe je mee met de online training vol praktische oefeningen en de aansluitende samen doe sessie?

1-op-1 kan ook.


Lees meer blogs over bouwen met WordPress


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.