Skip to main content

Boekhoudkoppeling in WordPress

In WordPress kan je een koppeling maken naar je boekhouding. Automatiseren van je facturen scheelt je ontzettend veel tijd.

Met WooCommerce kan je ook een koppeling maken naar een boekhoudpakket zoals e-boekhouden of MoneyBird. Op deze manier wordt alles volledig geautomatiseerd.

De betalingen gaan via Mollie en deze kan je vaak ook als bankrekening instellen als rekening.

Het is wijs om te bedenken om hoeveel betalingen het gaat, en hoe je deze wil afhandelen. Voorkeur heeft dat alles wordt geautomatiseerd.

Uiteraard wil ik hier wel in meedenken maar bij dit stukje ligt niet mijn expertise. Het is wijsheid om bij je boekhouder advies in te winnen.

Voor WooCommerce zijn er betaalde plugins die facturen aanmaken. En met een extra plugin voor Gravity Forms zou je iets soortgelijks kunnen maken. Maar in beide gevallen wijken ze qua vormgeving af van de facturen die gemaakt worden in je boekhoudprogramma. Zolang de nummering uniek is, zou dat geen probleem moeten zijn.

MoneyBird

Ik werk met MoneyBird en gebruik een plugin die WooCommerce koppelt aan mijn boekhoudpakket. En Mollie is daar ook in gekoppeld. Zo maakt MoneyBird de facturen en is dit hele proces geautomatiseerd.

Wellicht heb je al eens overwogen om een online training aan te bieden. Door de pandemie zijn veel meer mensen online gaan leren en er ook meer aan gewend geraakt. Dit heeft voor een opleving gezorgd in het volgen van online lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.