Skip to main content

Blog berichten tonen in WordPress

In WordPress kan je blog berichten aanmaken, je geeft deze een lees meer na de eerste paragraaf en een uitgelichte afbeelding. Zo toont hij op de overzichtspagina een mooi en kort overzicht.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Bloggen met WordPress

Hoe toon je berichten op je WordPress website

Staat de blogfunctie van jouw WordPress website nog niet goed ingesteld? In deze video leg ik uitgebreid uit hoe je dat zelf kan aanpassen.

In 3 stappen je blogfunctie aanzetten

stap 1 – Maak een pagina aan en noem deze Blogs

Stap 2 – Zorg dat deze pagina in het menu staat

Stap 3 – Ga naar Instellingen>Lezen

Wil je beter gevonden worden op het world wide web dan is bloggen een goede marketing tool om beter zichtbaar en beter vindbaar te worden. Gebruik je deze functie nog niet op je website en wil je die zelf aanzetten? Bekijk dan de video.

Ben je meer van de stappenplannen volg dan deze stappen

In 3 stappen je berichten laten zien op je website

stap 1 – Maak een pagina aan en noem deze Blogs

Uiteraard mag het ook een andere titel krijgen. Controleer eerst of je niet al zo’n pagina hebt. Dan kan je stap 1 overslaan. Dit is een lege pagina en deze blijft ook leeg. Hier komen straks de blogs op binnen. Met de instellingen van je thema kan je deze dan qua layout aanpassen. Denk hierbij aan een 1 koloms of 4 kolommen. Titel onder of boven het plaatje. De grote van de afbeeldingen. En als het een optie is, of je rechte rijtjes wil of juist masonry (verticale bakstenen) stijl.

Stap 2 – Zorg dat deze pagina in het menu staat

Ga in je dashboard naar Weergave> Menu’s. Zie video voor het toevoegen van een pagina aan je menu.

Stap 3 – Ga naar Instellingen>Lezen

Je kiest hier op welke pagina de blogs mogen verschijnen. Selecteer hier de blog pagina die je net hebt aangemaakt. Laat je homepage instellingen staan. En klik op opslaan.

Nu zullen je berichten tonen op de pagina die jij hebt geselecteerd. Ziet het er nou nog niet zo mooi uit, haal deze pagina dan tijdelijk uit je menu. Dan kan je in je eigen tijd er voor zorgen dat je alle berichten rustig na kan lopen. Zorg dat je bij elk bericht het volgende toevoegt:

  1. Een uitgelichte afbeelding
  2. Een intro tekst
  3. Een ‘lees meer’ knop

Controleer ook bij Instellingen>Media of de thumbnail instellingen goed staan. Let op, pas dit alleen aan als je zeker weet dat dit niet de andere foto’s van je website beïnvloed. Weet je het niet zeker, raadpleeg dan de degene die je website heeft gebouwd. Bouw je de website in eigen beheer, neem dan contact me mij op: 06 531 90 681 of studio@sandragortemaker.nl

Als je pagina er dan nog steeds niet toonbaar uitziet kan je het beste contact opnemen met je webbouwer/designer. Heb je een thema gekocht, zoek dan in de handleiding of er niet bepaalde instellingen gedaan moeten worden.

Voeg een lees meer knop toe aan je blog

Toon een introductie van je blog

In deze video leg ik je uit waarom je een ‘lees meer’ knop wil toevoegen aan je blog en hoe je dit doet.

Een lees meer link geeft je controle over de hoeveelheid tekst die je toont op je blog overzichtspagina. Je wilt in de meeste gevallen niet je hele blog daar tonen. Maar een strak overzicht van alle blogs die je geschreven hebt.

In WordPress kan je een afbeelding toevoegen aan je blog die dan word gebruikt als uitgelichte afbeelding. Deze optie vind je rechts in de zijkolom. Als het goed is zie je daar Bericht en Blok staan. Klik op Bericht en scroll zover naar beneden totdat je “Uitgelichte afbeelding kiezen” op een lichtgrijs vak ziet staan. Daar moet je zijn!

WordPress - Afbeelding boven je blog plaatsen

Hoe kies ik nu een afbeelding?

Klik 1x op het grijze vlak, hiermee open je de media bibliotheek. Kies een foto uit of upload een nieuwe. Maar, wacht even met uploaden! Check eerst of deze welk verkleind is en niet meer dan 100kb.

Let ook op

  • de beeldverhouding
  • houd altijd dezelfde aan voor meer rust in je overzichtspagina
  • jpg formaat
  • niet groter qua pixels dan nodig
  • liefst niet groter dan 80kb

Dus upload geen afbeelding zonder voorbewerking (save for voor web). Dit kan je bijvoorbeeld doen in een online bewerkingsprogramma zoals pixlr.

Ik wil mijn afbeelding op een andere plek

Je uitgelichte afbeelding wordt getoond op archiefpagina (berichten overzicht) en bij je blog. Nu zit er bij elk thema de optie om de weergave aan te passen. Bijvoorbeeld de titel boven of onder de afbeelding. Deze functie vind je meestal in de customizer van je thema. Daarnaast zie je vaak de optie om een zijkolom aan of uit te zetten.

Per thema zijn de opties anders. Bij mij kan je bijvoorbeeld de titel over de foto plaatsen.

Lees ook deze blogs

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.