Skip to main content

Linktree gebruiken of beter zelf een pagina maken?

Aangepast op: 1 feb, 2024

Linktree maar ook WordPress.com bieden je de optie om een aparte pagina te creëren om de belangrijkste linkjes op te zetten. Maar heb je het echt nodig?

Op Instagram kan je maar één link in je bio zetten. Linktree en speelt hier heel handig op in. En deze zomer kwam WordPress met een online digital business card. Heel leuk allemaal maar uiteindelijk is het niet perse nodig. Want jij zelf ook een pagina aanmaken op je eigen website. In dit blog meer over de zin en onzin van dit soort ‘handige oplossingen’.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Making a mobile friendly page for your Instagram bio

Voor mij is het misschien makkelijk praten maar ik denk dat je geen Linktree of digital business card nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van een Linktree op je eigen website?

Een linktree is eenaparte landingspagina aan met de linkjes die jij wil delen.

  • Het verkeer gaat direct naar jouw website ipv via linktree, en geeft Google het seintje dat jouw website belangrijk is aangezien en veel verkeer naartoe gaat
  • Het is gratis, en je bespaart geld
  • Je ziet de data in je eigen statistieken programma terug en hoeft niet dat van hun te gebruiken (minder handelingen)
  • Je kan investeert in je eigen website ipv een extern platform

Hoe maak je een eigen ‘linktree’?

Je kan een aparte pagina aanmaken op je website en hier ook buttons plaatsen zoals ik hier heb gedaan: https://sandragortemaker.nl/instagram/

Een oplossing is het maken van een aparte pagina op je website zodat je op een mobiel makkelijk door kan klikken naar een top 3 van pagina’s. Meer kan ook natuurlijk. In de video hieronder leg ik uit hoe je dit makkelijk kan doen in de YOOtheme paginabouwer. Ik gebruik YOOtheme Pro (premium) als thema voor WordPress. Hiermee kan ik binnen bestaande pagina’s specifiek delen aan en uit zetten voor mobiel. Check of jouw thema dit ook kan!

Mobiel verkeer

Het meeste bezoek zal via mobiel komen. Check daarom alle pagina’s waar je naar toe doorverwijst. Zijn ze goed zichtbaar op mobiel? Laden ze snel in. Wat zou ik kunnen aanpassen. Kan ik delen uitzetten voor mobiel? Houd de pagina’s simpel en doelgericht. Dan heb je naar mijn idee geen landingspagina’s van Linktree nodig. Google indexeert de mobiele versie van je website. Deze moet dus sowieso in orde zijn.

Je maakt dus een nieuwe pagina aan, en daar zet je alleen knoppen op.

Website bezoekers

Een ander nadeel van Linktree is dat je bezoek naar je website misloopt als je binnen Linktree contactpagina’s en andere pagina’s aanmaakt. Voor je vindbaarheid is het goed dat je veel verkeer naar je website hebt. Dit geeft bij Google aan dat je website “populair” is.

Investeer in je eigen website

Er zijn extra features in linktree, zoals statistieken, formulieren, doneren en doorlinks naar MailChimp. Maar hier betaal je voor en dan kan je dit geld beter uitgeven aan een premium WordPress thema.

Een andere betaalde feature bij Linktree zijn de statistieken, maar deze heb je ook al via je eigen kanalen en voor je website zelf.

Misschien heb je een speciale plugin (Burst of Jetpack bijvoorbeeld) hiervoor, dan zie de statistieken in je dashboard staan. Maar je kan ook inloggen op je Google Search Console. En de specifieke url (in mijn geval https://sandragortemaker.nl/instagram/) opzoeken en daar informatie over bekijken.

In Google Analytics ga je naar het tabje Aquisitie en dan naar sociaal.

En in je Instagram app ga je via je profiel naar de statistieken of je klikt onder een specifieke post op je statistieken.

Wil jij ook wel wat hulp bij je website of nieuwsbrief? Studio Sandra Gortemaker bied 1-op-1 sessies aan. Live op kantoor of via Zoom. Check de tarieven >>

Lees ook

Behoefte om dit samen op te pakken?

Met regelmaat organiseer ik samen-doe-sessies maar een 1-op-1 sessie is ook mogelijk. Neem contact met me om uit te vinden hoe ik jou kan helpen.

studio@sandragortemaker.nl | 06 531 90 681

Lees meer over het onderwerp:

Schrijf een online marketingplan

online marketing studio sandra gortemaker

Doe je mee met de online training vol praktische oefeningen en de aansluitende samen doe sessie?

1-op-1 kan ook.


Lees meer blogs over klantreis en conversie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.