Skip to main content
Luister naar dit blog artikel

10 verbeterpunten voor jouw WordPress website

Aangepast op: 20 nov, 2023

Waar moet je op letten bij het maken of verbeteren van je website? Ik geef je een aantal tips om jouw WordPress website te verbeteren.

Geschatte leestijd: 5 minuten

1. Gebruik een simpel en helder design

Het heeft niet zoveel zin om allemaal toeters en bellen aan je website toe te voegen. Je bezoeker zoekt informatie en wil deze zo snel mogelijk en met zo min mogelijk afleiding vinden. Zorg dat je informatie goed vindbaar is en je ontwerp (design) ondergeschikt is aan het doel van je website. Is dat mensen informeren en nieuwe leads contact met je laten opnemen. Dit doe je door een goede menustructuur en opbouw in pagina’s. Heb je veel blogs? Structureer deze met categorieën en tags.

Gebruik je de Yoast SEO plugin? Geef dan bij de belangrijkste (archief)pagina’s aan dat het gaat om een cornerstone pagina. Meer hierover vind je in dit blog over cornerstones >>

2. Start met een paar goede basis pagina’s

Je hebt niet zoveel nodig:

  • een duidelijk Homepage waarop direct te vinden is wat je doet met een call-to-action (wat wil je dat ze gaan doen).
  • een over ons pagina – creëer vertrouwen, wie ben je (zet er een foto van jezelf en eventueel personeel bij), waar gaat je bedrijf over (missie/visie)
  • product/diensten pagina – wat bied, zet er foto’s bij en als de prijs concurrerend is, ook de prijzen.
  • landingspagina’s over specifieke onderwerpen (of workshops, leadmagnets)
  • contact pagina – naam (niet alleen je bedrijfsnaam), plattegrond en eventueel route beschrijving. Gebruik je een contactformulier zorg er dan voor dat ze een kopie krijgen

Plaats testimonial/reviews op pagina’s waar je extra social proof wil tonen – krijg je goede feedback, vraag je klant of ze een testimonial en/of aanbeveling willen schrijven (via LinkedIn)

3. Investeer in fotografie of kwalitatief hoogstaande stockfoto’s

Goede fotografie betaald zich vanzelf terug. En een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zijn de foto’s van jouw producten te klein, niet scherp genoeg, en die van een concurrerende website wel? Raak je bezoekers niet kwijt omdat je bezuinigd op beeld. is je budget beperkt? Zoek dan op hoogwaardige stockfoto websites. Er zijn ook fotografen die wandelingen organiseren en onderweg foto’s maken. Ben jij zo’n fotograaf of ken je er een? Geef het door, onderaan in de comments.

4. Maak het mogelijk en makkelijk om contact met je op te nemen

Zet je telefoonnummer prominent op de homepage en op je contactpagina. Gebruik bij voorkeur een contactformulier ipv een e-mailadres (in beeld) om spam te voorkomen. Je kan ook ‘stuur me een bericht’ tonen en er een mailto: link opzetten. Zie hieronder.

<p>Wil je contact met ons opnemen?
<a href="mailto:gebruiker@domeinnaam.nl">Stuur me een bericht</a>
</p>

5. Toon je persoonlijkheid – Over mij pagina

Mensen willen graag zaken doen met mensen. Dit is je kans om een eerste contact te leggen en een band op te bouwen. Zet er geen verkooppraatje in maar vertel waarom jij je bedrijf hebt opgericht en welke meerwaarde je bied. Verwerk je big WHY in deze pagina! – video Simon Sinek

6. Toon je belangrijkste informatie bovenaan de pagina

Als de eerste informatie die men leest niet interessant is, leest men vaak niet door. Voor de Google zoekresultaten kunnen langere teksten misschien beter zijn, maar zorg dat de kern in de eerste alinea staat.

7. Voeg inschrijfformulieren toe

Voeg een inschrijfformulier voor je nieuwsbrief toe, of vraag een e-mailadres in ruil voor een whitepaper (weggever). In contact blijven met klanten/relaties is ontzettend belangrijk. Vergeet niet de follow up. Download iemand je e-book of schrijven ze zich in? Laat wat van je horen!

8. Voeg testimonials toe

Krijg je goede recencies, feedback, reviews en aanbevelingen. Zet deze online en trek een nieuwe bezoeker over de streep om voor jouw product of dienst te kiezen. Gebruik een “online listing” zoals je bedrijf op Google Maps (Google Mijn bedrijf) zetten en laat promoot het achterlaten van een review. Of vraag een recommendation via LinkedIn en vraag of je deze ook op je website mag plaatsen.

9. Zorg dat je gevonden word in Google

Je kan zelf al heel veel doen zonder enorme bedragen uit te hoeven geven aan Google AdWords. En je hebt niet zoveel aan je website als deze niet gevonden word.

  • start met bloggen; een up-to-date website doet het beter en bloggen maakt je beter vindbaar dan statische pagina’s
  • gebruik social media zoals LinkedIn, Twitter, Facebook, Pinterest en verwijs naar je website, en houd accounts deze actief bij. Kies het kanaal waar jouw doelgroep zich bevind.
  • Zet je bedrijf in Google Maps en maak gebruik van de mogelijkheden die ze bieden om updates te plaatsen, evenementen en producten te promoten. Google Mijn bedrijf zit nu bij de Google Maps app in.
  • gebruik de plugins van Yoast voor WordPress https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/
  • Zorg voor een mobiel vriendelijke website
  • Maak tutorials of vlogs over de favoriete onderwerpen van jouw doelgroep.

10. Gebruik call-to actions

Wees duidelijk in wat je verwacht van een bezoeker en geef met duidelijk buttons (teksten) aan dat ze zich kunnen inschrijven, zich kunnen aanmelden voor een workshop enz. Duidelijk call-to-actions verhogen de conversie.

Ben je naar deze 10 punten er ook van overtuigd dat jouw website toe is aan vernieuwing? Wil je dat ik meekijk? Vul mijn vragenlijst en maak gebruik van een gratis zoom sessie van een half uur.

Bel me op 06 – 531 90 681  of gebruik onderstaand formulier:

Behoefte om dit samen op te pakken?

Met regelmaat organiseer ik samen-doe-sessies maar een 1-op-1 sessie is ook mogelijk. Neem contact met me om uit te vinden hoe ik jou kan helpen.

studio@sandragortemaker.nl | 06 531 90 681


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg de WordPress training

online marketing studio sandra gortemaker

Wil jij je kennis over WordPress bijspijkeren? Dat kan met de online training waarin ik de meest voorkomende functies en werkwijzen bespreek.


Waar kan ik jou mee helpen?

Vul je zoekterm of zin in en druk op enter, zo vind je snel de bijpassende pagina.